Stora Höga Arena är en föreningsägd Arena

Stora Höga Arena är en föreningsägd idrottshall och fotbollsanläggning med tillhörande konferensvåning. Bolaget som har byggt, äger och driver hela anläggningen heter Mötesplats Stora Höga AB. Bolaget ägs i sin tur av Stenungsunds Handbollsklubb, AD. 1967 och Vallens IF, AD. 1958.

Stenungsunds Handbollsklubb och Vallens IF

Dessa två föreningar, med ett stort antal eldsjälar, har tillsammans med modiga och nytänkande politiker och tjänstemän i Stenungsunds Kommun gjort drömmen verklig genom att bygga denna Arena.

Detta har skapat fler och bättre möjligheter för idrottande i Stenungsunds kommun. 

10 januari 2005 invigdes idrottshallen och Stenungsunds handboll började träna här. Vallens IF började med inomhusträningar. Våren 2014 byggdes även konstgräsplaner på utsidan av Arenan. Fyllnadsmaterialet är kork och kokos.

På vår konferens- och cafévåning sker både spontana och planerade möten och det är just det som är tanken bakom vårt bolagsnamn. Vi ska vara en mötesplats och då inte bara för idrottsevenemang utan lika mycket för kommunens aktiva näringsliv.

Bolagets styrelse, som består av 1 utomstående ordförande och 2 representanter från respektive förening samt vår personal, arbetar kontinuerligt för utveckling och förbättring av Arenan och är stolta över anläggningen.